Privatumo politika

1. Bendrosios nuostatos

Ši privatumo politika reglamentuoja svetainės Meistriuko dirbtuvėlė ir jos elektroninės parduotuvės (toliau – www.meistriukodirbtuvele.lt ) kliento (toliau – Jūs, Jūsų) pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus bei tvarką.

Jūsų asmens duomenų rinkimą, tvarkymą ir saugojimą nustato ši privatumo politika, Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas ir kiti teisės aktai.

E- parduotuvėje nurodydami savo asmens duomenis, sutinkate, kad www.meistriukodirbtuvele.lt juos valdys ir tvarkys šioje privatumo politikoje bei teisės aktuose numatytais tikslais, priemonėmis ir tvarka.

Meistriukodirbtuvele.lt administracija gerbia asmens privataus gyvenimo neliečiamumo teisę ir deda visas pagrįstai įmanomas pastangas, siekdama užtikrinti šiame tinklalapyje tvarkomų asmens duomenų bei kitos informacijos saugumą ir konfidencialumą.

Jūs galite lankytis šiame tinklalapyje nesuteikęs apie save jokios informacijos, tačiau, jeigu norite įsigyti prekę Meistriuko dirbtuvėlės e. parduotuvėje sistemoje ir (ar) naudotis kitomis www.meistriukodirbtuvele.lt siūlomomis paslaugomis, www.meistriukodirbtuvele.lt prašys jūsų pateikti sistemoje nurodytus asmens duomenis ir atlikti nustatytas tapatybės nustatymo procedūras.

Lankydamasis šiame tinklalapyje ir (ar) naudodamasis jame esančia informacija ir (ar) paslaugomis, jūs pripažįstate ir patvirtinate, kad susipažinote su šia Privatumo politika, ją supratote ir su ja sutinkate. www.meistriukodirbtuvele.lt pasilieka teisę savo nuožiūra keisti šias Privatumo politikos nuostatas, todėl, lankydamiesi šiame tinklalapyje, turite pareigą kaskart įsitikinti, jog esate susipažinęs(-usi) su naujausia Privatumo politikos versija, kuri taikoma jūsų apsilankymo šiame tinklalapyje momentu.

2. Kas mes esame?

Meistriuko dirbtuvėlė yra privati, asmeninė svetainė. Svetainės savininkas vykdo individualią veiklą pagal pažymą, įregistruotą Valstybinėje mokesčių inspekcijoje prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos

Mūsų svetainės adresas yra: http://meistriukodirbtuvele.lt.

3. Kokius asmens duomenis mes renkame ir kodėl?

www.meistriukodirbtuvele.lt vadovaujasi šiais pagrindiniais asmens duomenų tvarkymo principais:

  1. Asmens duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais.
  2. Asmens duomenys tvarkomi tiksliai ir sąžiningai.
  3. Asmens duomenys nuolat atnaujinami.
  4. Asmens duomenys saugojami ne ilgiau, nei to reikalauja nustatyti duomenų tvarkymo tikslai.
  5. Asmens duomenis tvarko tik tie darbuotojai, kuriems suteikta tokia teisė.
  6. Visa informacija apie tvarkomus asmens duomenis yra konfidenciali.

www.meistriukodirbtuvele.lt gerbia kiekvieno Jūsų teisę į privatumą. Jūsų asmens duomenys (vardas, pavardė, amžiaus grupė, adresas, telefono numeris, elektroninio pašto adresas ir kita e-parduotuvės registracijos formoje nurodyta informacija) renkami ir tvarkomi šiems tikslams:

  1. apdoroti Jūsų prekių užsakymus;
  2. išrašyti finansinius dokumentus (pvz., sąskaitas faktūras);
  3. spręsti problemas, susijusias su prekių pateikimu ar pristatymu;
  4. vykdyti kitus sutartinius įsipareigojimus;

4. Komentarai

Kai lankytojai palieka komentarus svetainėje, mes renkame duomenis, rodomus komentarų formoje, taip pat lankytojo IP adresą ir naršyklės naudotojo agento eilutę, kad padėtų šlamšto aptikimui.

Gravataro tarnybai gali būti suteikta anoniminė eilutė, sukurta iš jūsų el. pašto adreso (taip pat vadinama maišu), kad galėtumėte pamatyti, ar ją naudojate. “Gravatar” paslaugų privatumo politika pateikiama čia: https://automattic.com/privacy/. Patvirtinus jūsų komentarą, jūsų profilio nuotrauka jūsų komentare matoma visuomenei.

5. Failai

Jei į svetainę įkėlėte vaizdus, neturėtumėte įkelti paveikslėlių su įterptais vietos nustatymo duomenimis (EXIF GPS). Svetainės lankytojai gali atsisiųsti ir išgauti bet kokius vietos duomenis iš vaizdų svetainėje.

6. Kontaktų formos

Svetainės lankytojų ir klientų aptarnavimo tikslais mes palaikote kontaktinių formų pateikimą, tačiau nenaudojame pateiktos informacijos rinkodaros tikslais.

7. Slapukai

Jei paliksite komentarą mūsų svetainėje, galite pasirinkti išsaugoti savo vardą, el. pašto adresą ir svetainę slapukuose. Tai yra jūsų patogumui, todėl jums nereikės dar kartą užpildyti savo informacijos, kai paliekate kitą komentarą. Šie slapukai saugomi vienerius metus.

Jei turite paskyrą ir prisijungiate prie šios svetainės, mes nustatysime laikiną slapuką, kad nustatytume, ar jūsų naršyklė priima slapukus. Šiame slapuke nėra asmeninių duomenų.

Kai prisijungsite, mes taip pat sukursime kelis slapukus, kad išsaugotume jūsų prisijungimo informaciją ir ekrano pasirinkimus. Prisijungimo slapukai trunka dvi dienas, o ekrano parinkčių slapukai trunka vienerius metus. Jei atsijungsite iš savo paskyros, prisijungimo slapukai bus pašalinti.

Jei redaguojate arba paskelbėte straipsnį, papildomas slapukas bus išsaugotas jūsų naršyklėje. Šiame slapuke nėra asmeninių duomenų ir tiesiog nurodomas tik ką redaguoto straipsnio kodas. Jis baigiasi po 1 dienos.

8. Įterptinis turinys iš kitų svetainių

Šioje interneto svetainėje yra nuorodų į kitų svetainių turinį (pvz., Vaizdo įrašus, vaizdus, straipsnius ir t.t.). Mes nesame atsakingi už trečiųjų šalių interneto svetainių privatumo politikas ar praktikas.

www.meistriukodirbtuvele.lt nėra atsakinga už Jūsų privatumo užtikrinimą trečiųjų asmenų tinklalapiuose net ir tais atvejais, kai trečiųjų asmenų tinklalapius Jūs pasieksite naudodamasis šiame tinklalapyje esančiomis nuorodomis. www.meistriukodirbtuvele.lt rekomenduoja susipažinti su kiekvieno ne www.meistriukodirbtuvele.lt priklausančio tinklalapio privatumo sąlygomis.

9. Analizė

Stebėdami slapukų naudojimą, galime gerinti mūsų interneto svetainės ir elektroninių paslaugų veikimą. Mes gauname informaciją, pavyzdžiui, apie tai, kurios mūsų interneto svetainės dalys yra populiariausios, iš kurių vietovių interneto svetainių vartotojai jungiasi prie mūsų svetainės, iš kurių interneto svetainių jie jungiasi prie mūsų svetainės ir kiek laiko vartotojai praleidžia mūsų svetainėje.

Siekdami pagerinti Jūsų patirtį lankantis meistriukodirbtuvėlė.lt svetainėje, naudojame slapukus (angl. cookies) – nedideles tekstinės informacijos daleles, kurios automatiškai sukuriamos naršant svetainėje ir yra saugomos Jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Slapukų surinkta informacija leidžia mums užtikrinti Jūsų galimybę naršyti patogiau, bei daugiau sužinoti apie mūsų svetainių naudotojų elgesį, analizuoti tendencijas ir tobulinti tiek svetainę, tiek Jūsų aptarnavimą.

Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus. Jeigu nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi slapukai, galite pakeisti savo interneto naršyklės nustatymus ir išjungti visus slapukus arba įjungti / išjungti juos po vieną. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais tai gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

10. Su kuo mes dalijamės jūsų duomenimis

  1. Pardavėjas turi teisę perduoti informaciją trečioms šalims, tik 3 punkto antros dalies tikslams pasiekti.
  2. Tik Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka.

11. Kiek laiko mes išsaugosime jūsų duomenis

Jei paliksite komentarą, komentaras ir jo metaduomenys bus saugomi neribotą laiką. Tai leidžia mums automatiškai atpažinti ir patvirtinti bet kokius tolesnius komentarus, o ne laikyti juos eilės tvarka.

Vartotojams, kurie registruojasi mūsų tinklalapyje (jei yra), mes taip pat saugome jų pateiktą asmeninę informaciją savo vartotojo profilyje. Visi naudotojai bet kada gali matyti, redaguoti ar ištrinti savo asmeninę informaciją (išskyrus tai, kad jie negali pakeisti naudotojo vardo). Tinklalapio administratoriai taip pat gali matyti ir redaguoti šią informaciją.

Mes saugome Jūsų asmens duomenis ne ilgiau, negu to reikalauja duomenų tvarkymo tikslai ar numato teisės aktai, jeigu juose yra nustatytas ilgesnis duomenų saugojimas.

Mes siekiame nesaugoti pasenusios arba nereikalingos informacijos ir užtikrinti, kad asmens duomenys ir kita informacija apie klientus būtų nuolat atnaujinta ir teisinga.

12. Kokias turite teises į savo duomenis

Jei turite šioje svetainėje esančią paskyrą arba palikote komentarų, galite paprašyti gauti eksportuojamą jūsų turimų asmens duomenų failą, įskaitant visus pateiktus mums duomenis. Taip pat galite paprašyti ištrinti visus jūsų turimus asmens duomenis. Tai neapima jokių duomenų, kuriuos privalome laikyti administraciniais, teisiniais ar saugumo tikslais.

Jūs turite šias teises:

  1. TEISĖ SUSIPAŽINTI SU DUOMENIMIS: gauti informaciją apie tai, ar www.meistriukodirbtuvele.lt tvarko jūsų asmens duomenis, ir jei taip, susipažinti www.meistriukodirbtuvele.lt tvarkomais jūsų asmens duomenimis bei gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jūsų asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi ir kam teikiami ar gali būti teikiami; gauti iš www.meistriukodirbtuvele.lt savo asmens duomenų kopiją galiojančių teisės aktų nustatyta tvarka. www.meistriukodirbtuvele.lt, gavus Jūsų prašymą raštu, per teisės aktų nustatytą terminą pateiks raštu prašomus duomenis arba nurodo atsisakymo tenkinti tokį prašymą priežastis. Vieną kartą per kalendorinius metus duomenys gali būti teikiami neatlygintinai, tačiau kitais atvejais už duomenų teikimą gali būti nustatytas atlygis, neviršijantis duomenų teikimo sąnaudų.
  2. TEISĖ REIKALAUTI IŠTAISYTI DUOMENIS: jei www.meistriukodirbtuvele.lt tvarkomi jūsų duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs, kreiptis į www.meistriukodirbtuvele.lt raštu ir reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius asmens duomenis ar papildyti neišsamius savo asmens duomenis, pateikdamas prašymą.
  3. TEISĖ BŪTI PAMIRŠTAM: prašyti nutraukti duomenų tvarkymą (ištrinti duomenis), atveju, kai asmens duomenys yra tvarkomi asmens sutikimu, asmeniui atšaukus šį sutikimą, arba kuomet asmens duomenys nebereikalingi tam tikslui, kuriam jie buvo gauti arba asmens duomenys buvo tvarkomi neteisėtai arba asmens duomenys turi būti ištrinti laikantis teisinės prievolės. Rašytinį pranešimą apie nesutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo turite pateikti www.meistriukodirbtuvele.lt asmeniškai, paštu ar elektroninių ryšių priemonėmis. Jeigu jūsų nesutikimas yra teisiškai pagrįstas, www.meistriukodirbtuvele.lt išnagrinėjusi prašymą, nutrauks asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus. Atkreiptinas dėmesys, jog teisė reikalauti nedelsiant ištrinti jūsų asmens duomenis gali būti ribojama ar negalima dėl www.meistriukodirbtuvele.lt kaip prekių teikėjo teisės aktais nustatytos prievolės saugoti duomenis apie kliento tapatybės nustatymą, mokėjimo operacijas, sudarytas sutartį ir kt. teisės aktuose nustatytą laikotarpį.
  4. TEISĖ APRIBOTI DUOMENŲ TVARKYMĄ: reikalauti apriboti duomenų tvarkymą, kai asmens duomenų subjektas užginčija duomenų tikslumą tokiam laikotarpiui, per kurį duomenų valdytojas gali patikrinti asmens duomenų tikslumą; asmens duomenų tvarkymas yra neteisėtas ir duomenų subjektas nesutinka, kad duomenys būtų ištrinti, ir vietoj to prašo apriboti jų naudojimą; duomenų valdytojui nebereikia asmens duomenų tvarkymo tikslais, tačiau jų reikia duomenų subjektui siekiant pareikšti, vykdyti arba apginti teisinius reikalavimus. Duomenų subjektą, kurio duomenų tvarkymas buvo apribotas, duomenų valdytojas informuoja prieš panaikinant apribojimą tvarkyti duomenis.
  5. TEISĖ NESUTIKTI: teisę nesutikti, kad jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais;
    1. dėl savo asmens duomenų tvarkymo kreiptis su skundu į priežiūros instituciją, jei klientas mano, kad jo asmens duomenys tvarkomi pažeidžiant jo teises ir teisėtus interesus pagal taikomus teisės aktus.
    2. dėl savo teisių įgyvendinimo kreiptis į asmens duomenų valdytoją ir (ar) duomenų apsaugos pareigūną.
    3. kitas teisės aktų nustatytas teises.
    4. Prašymą dėl susipažinimo, pataisymų ar nesutikimo galite siųsti elektroniniu paštu adresu: info@meistriukodirbtuvele.lt. Prašyme asmuo turi aiškiai nurodyti savo vardą ir pavardę bei pridėti asmens dokumentą arba prašymą pasirašyti elektroniniu parašu.

13. Kur mes siunčiame jūsų duomenis

Lankytojų komentarai gali būti patikrinti naudojant automatizuotą šlamšto nustatymo paslaugą.

Duomenys nėra teikiami į trečiąsias šalis.

14. Mūsų kontaktinė informacija

Visa kontaktinė informacija pateikiama čia.

Kokios trečiosios šalys gauna duomenis iš mūsų

Šioje interneto svetainėje yra nuorodų į kitas interneto svetaines. Mes nesame atsakingi už trečiųjų šalių interneto svetainių privatumo politikas ar praktikas.

 

Ši Privatumo politika galioja nuo 2018-05-25

 

Įvertinkite publikaciją ir dalinkitės su draugais.
Share
Share